vineri, 9 martie 2018

„Experimente amuzante pentru copii” - o carte pentru micii curioși


Că lui Stelian și Ceciliei le plac experimentele, știți deja. Că sunt curioși și adoră să descopere lucruri noi, la fel cunoașteți. Tocmai din acest motiv, atunci când cineva vrea să le dăruiască o carte și mă întreabă ce carte să aleagă, eu le sugerez să le cumpere una cu diverse curiozități, experimente sau orice altceva interesant. 

Recent, au primit o carte nouă - „Experimente amuzante pentru copii”, pe care au deschis-o imediat ce a ajuns în mânuțele lor. Și ce credeți că mi-au spus? „Mama, noi acest experiment nu l-am făcut. Hai să-l facem acum!”. Și iată așa, de câteva săptămâni noi tot facem experimente. Pentru că vrem să le împărțim cu voi, am creat o rubrică nouă pe blog – EXPERIMENTE, unde voi posta articole despre fiecare experiment pe care-l voi face cu micuții mei.

Până atunci, să vă povestesc despre carte, care este un curs practic de știință, cu toate tehnicile și trucurile necesare, precum și cu multe proiecte interesante, care îi vor transforma pe cei mici în mari genii. Obiectivul principal al cărții este de a servi ca îndrumar și de a-i învăța pe copii cum să realizeze experimentele științifice cele mai amuzante cu materiale care se găsesc cu ușurință acasă. 

Cartea este împărțită în patru capitole. Prima parte include experimente din fizică: pipeta submarină, mesaj secret, ascensor casnic, un ou și trei experimente. Cea de-a doua parte include experimente uimitoare din chimie: lumânarea cu puteri magice, gheața care dispare, untul expres, bulele de aer, cerneala invizibilă. În partea a treia copiilor le sunt prezentate experimente surprinzătoare din domeniul biologiei: detectorul de celule, timpul de reacție, o clipă fără simțul pipăitului, ochiurile cartofului. Partea a patra propune diverse experimente pentru a descoperi mai distractiv natura. 



Experimentele pot fi făcute în ordine sau pot fi alternate. Important este ca cei mici să respecte exact toate indicațiile, să învețe de pe urma lor și, mai ales, să se distreze.

Important este să nu începezi să-ți pui întrebări” (Albert Einstein).

Succes la experimentat! Cartea o găsiți în orice librărie Librarius

Pentru o joacă mai interesantă alături de cei mici, vă invit să vizitați rubrica „În lumea jocului”, iar pentru a vedea ce mai facem în afara blogului, puteți aprecia cu un like pagina de Facebook a blogului sau să mă urmăriți pe Instagram și Pinterest.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu