miercuri, 5 aprilie 2017

Rețeta săptămânii: Clătite pufoase de post pentru un mic dejun în Săptămâna Floriilor


Într-o zi, pe când tati a scos copiii afară la joacă, rămânând singură în casă, m-am gândit ca atunci când vor reveni să-i surprind cu ceva gustos. Zis și făcut! Pentru că suntem în Săptămâna Floriilor, iar noi ținem post, am preparat floricele - clătite pufoase de post. Știind cât de mult le place mierea, le-am uns deasupra cu miere, iar pentru că Cecilia refuză dovleacul, mi-am zis că dacă îl voi pune în clătite, îl va accepta. A mâncat ea câteva, însă până la urmă a simțit că ceva nu e în regulă.


Ingrediente necesare
  • Făină și praf de copt sau bicarbonat de sodiu
  • Dovleac dat prin răzătoare
  • Vanilie și zahăr
  • Ulei și apă.
De cele mai multe ori, toate ingredientele le pun „la ochi”, de aceea nu pot nicidecum spune cu exactitate ce cantitate de făină, apă sau ulei am folosit.

Cum se prepară
  • Am amestecat uleiul, apa și zahărul, până când acesta s-a topit. Am adăugat făina, praful de copt și vanilia, amestecând  permanent, pentru a nu se face cocoloașe.
  • La final, am adăugat dovleacul dat prin răzătoare.
  • Pasta obținută trebuie să fie de consistența unei smântâni.
  • Când tigaia a fost bine încinsă, am prăjit clătitele (fără ulei), care au fost destul de moi și pufoase.


 



Pentru a-i uimi pe cei mici, clătitelor le-am dat formă de floare – lalea și romaniță. Iar pentru tati am făcut un soare, pe care l-am împărțit la doi :)

Se prepară foarte simplu, dar sunt extrem de gustoase.

Poftă bună!

Pentru a vedea și alte rețete, nu ezita să dai un like paginii de Facebooka blogului!