Copiii mei adoră mămăliga. O
consumă cel mai des ca terci moale sau fac din ea "ursuleți" cu
brânză, pe care mai apoi îi tăvălesc prin smântână și-i mănâncă cu poftă. Azi
dimineață m-am gândit să-i surprind plăcut și să le prepar mămăliga altfel
decât de obicei. Aveam în frigider câteva felii de mămăligă, așa că prima idee
care mi-a venit a fost să fac din ea pesmeți, știind că și aceștia sunt
preferații copiilor. Când au fost gata, i-au mâncat cât ai zice pește și mi-au
mai cerut o porție. Mie nu mi-a rămas decât să mă bucur că le-a plăcut această
gustare.
Dacă și copilului tău îi place
mămăliga și vrei să i-o prepari altfel, îți propun rețeta de mai jos.
Ingrediente necesare:
- Mămăligă
- Condimente
- Ulei sau unt
- Mămăliga se taie felii, apoi se lasă la frigider pentru câteva ore, unde se va răci bine.
- Feliile se taie din nou în felii subțiri, dupa care se taie paie, asemeni cartofilor.
- Pe o tavă se pune hârtie de copt, care se unge cu ulei sau unt.
- Se pun paiele pe tavă, se presară peste ele condimente, apoi se dau la cuptor, la 180-200 grade, pentru 20 de minute.
- Când s-au rumenit bine, se lasă în cuptor până se răcesc bine.
- Se aranjează mai apoi pe farfurie
și se servesc cu smântână.
Posibil că există o denumire pentru acest fel de mâncare, însă noi le-am spus "pesmeți din mămăliga". Dacă tu cunoști cumva denumirea, te rog să mi-o spui și mie.
Poftă bună!
Pentru a vedea și alte rețete
delicioase, aștept să dai un like paginii de Facebook a blogului, sau să mă
urmărești pe Instagram, unde vin și cu multe idei de jocuri pentru copii,
recenzii de carte și idei de călătorie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu