marți, 22 august 2017

Rețeta săptămânii: Kebab de post cu legume de sezon


Suntem în plin sezon al legumelor și fructelor și e păcat să ne plângem că sunt scumpe când, dacă mergi la piață cu o sută de lei, vii cu o sacoșă plină de bunătățuri. Pentru că a mai rămas o săptămână din postul Sfintei Marii, eu zic să ne bucurăm de această perioadă și să mâncăm fructe și legume, înlocuind cu acestea carnea și peștele. Când ne e poftă de ceva gustoșel, noi preparăm kebab de post. Rapid, ușor, hrănitor și delicios!

Ingrediente necesare: lavaș armenesc, maioneză, legume de sezon (noi folosim varză, roșii, castraveți murați sau proaspeți, carofi prăjiți).

Cum se prepară:
  • Se taie foaia de lavaș în bucăți potrivite, în dependență de cât de mare ne dorim să fie kebabul.
  • Se unge foaia cu maioneză (e perfect dacă preparăm o maioneză de casă), apoi se aranjează legumele într-o parte a foii.
  • Se rulează foaia, dupa care se unge cu ulei și se dă la cuptorul încins pentru 5-10 minute.
  • Se servește cu plăcere.
  •  







Poftă bună!

Pentru a vedea și alte gustări delicioase pe care le pregătesc pentru familia mea, dă un like paginii de Facebook a blogului sau urmărește-mă peInstagram.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu