vineri, 23 iunie 2017

Alimentația copiilor mei - o prioritate pentru toată familia

De cum au început copiii mei diversificarea, am fost foarte atentă la mâncarea pe care le-o ofer. Am ales întotdeauna produse sănătoase, iar când am avut posibilitate, le-am făcut mâncare din fructele și legumele din grădina bunicilor.

Ei bine, cât au fost mici, au mâncat ce le-am pus în farfurie. Cum au crescut și au înțeles că pot să refuze unele alimente, au profitat de asta și le-au refuzat. Iar eu nu am insistat. Astfel, am ajuns acum, ca la aproape 4 ani ai Ceciliei și 2,6 ai lui Stelian, eu să îi rog să mănânce din ceea ce le pregătesc, iar ei să refuze politicos.

Nu știu cum s-a ajuns aici, dar cred că s-a întâmplat acest lucru pentru că le-am oferit libertatea sa aleagă ce vor să mănânce. Iar acesta nu e neapărat un lucru bun.

Într-adevar, noi, părinții, influențăm preferințele copiiilor, iar eu știu că aș fi putut face mai mult pentru ca Cecilia sa nu mănânce la moment doar morcov, varză și castravete (din legume) și portocale (și nici vreun alt fruct). 

Acum, când nu mai știu pe care drum să merg în legătură cu alimentația copiilor mei, simt că am nevoie de un îndrumător. De aceea, profit din plin de oferta pregătită de Parents LeagueMoldova, care organizează în luna iulie workshop-ul „Cum să creez obiceiuri sănătoase în alimentația copilului meu”.

În cadrul evenimentului, susținut de Elena Ozun, specialist în nutriție, se va vorbi despre:

  • De ce copilul refuză să mănânce
  • Obezitatea și mâncatul pe fond emoțional
  • Alimentele benefice pentru creier
  • Cum ajutăm copilul să-și creeze obieciuri sănătoase în alimentație
  • Riscurile tulburărilor de alimentaţie la copii pentru a preveni deprinderi nesănătoase sau chiar patologii.
Tradițional, la sfârșitul evenimentului va avea loc o tombolă cu premii. Câteva daruri vor fi oferite și de Ivatherm Republica Moldova, produsele cărora le recomand și eu cu mare drag. Despre acestea am scris AICI.

Iar pentru mai multe detalii despre eveniment, accesează AICI. Nu uita să completezi formularul de înscriere, pentru a-ți asigura un loc la workshop! Ne vedem! 

În cazul în care nu reușești să ajungi la eveniment, urmărește-mă pe Instagram sau dă un like paginii de Facebook a blogului, căci voi reveni cu detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu