sâmbătă, 7 aprilie 2018

PIXI - Cărțile care încap într-un buzunar


De când au apărut în biblioteca noastră cărțile cu PIXI de la editura Galaxia Copiilor, copiii mei cer să le citim săptămânal din ele. Mai mult chiar, acestea ne scapă de plictiseală atunci când mergem la drum lung, când trebuie să așteptăm la medic sau când micuții vor să adoarmă repede, dar ascultând o poveste. Sunt cărți pe care le recomand fiecărei familii cu copii mici, anume pentru faptul că sunt comode, conțin povești frumoase și au un mesaj educativ-distractiv.

Cărțile sunt mici și pătrate, cu dimensiunea de 10x10 centimetri, potrivite pentru mânuțele mici ale copiilor. Sunt colorate, conțin povești scurte, ceea ce le face atractive, iar pe ultima pagină au câte un joc atractiv pentru cei mici. Îmi place mult că desenele spun mai mult decât textul, ceea ce îi ajută pe copii să spună singuri povestea, chiar dacă nu știu să citească. 

Din această serie avem: Micul Magician, Bucuriile iernii cu Pixi, Micuța nimfă Miranda, Mihaela face pizza, Mihaela descoperă cărțile, Mihaela își serbează ziua de naștere, Albă ca Zăpada, În lumea mare, Wanda – purcelusa dansatoare, Stelele de aur, Dinozaurii pitici, O pisicuță în zăpadă, Ce înseamnă să fii bucătar, Teatrul de găini, Căsuța jocurilor. Toate au fost cumpărate de pe librăria on-line elefant.md, cu un cod de reducere de 40%, costând în jurul a 13 lei. 

Seria PIXI, la 60 de ani de la lansare, numără peste 2.000 de titluri care s-au vândut în mai mult de 500 de milioane de exemplare în toată Europa. Le recomand cu drag, căci sunt sigură că micuțul tău le va îndrăgi de la prima lectură!


Pentru mai multe recomandări de carte, te aștept pe blog la rubrica CITIM. Iar pentru idei de jocuri și activități, sfaturi de sănătate și rețete delicioase, poți aprecia cu un like pagina de Facebook a blogului sau mă poți urmări pe Instagram, Pinterest și Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu