duminică, 1 aprilie 2018

5 activități de făcut cu copiii în preajma Paștelui


Când ambii copii stau acasă, trebuie neapărat să le propun diverse activități și jocuri. Dacă nu le propun eu, îmi cer ei să facem ceva împreună și până la urmă tot ajungem toată ziua să ne jucăm. Într-o astfel de zi, am hotărât că vom discuta numai despre Învierea Domnului și toate jocurile noastre vor avea ca centru de pornire această sărbătoare. Dacă și tu ești în căutarea ideilor de Paște, vreau să-ți arăt și ție ce activități am reușit noi să facem pe parcursul unei zile. 
 
Desenăm și colorăm ouă de Paște
Eu le-am desenat un ou mare, iar tot ce a trebuit să facă ei a fost să coloreze oul dupa bunul lor plac. Această activitate le-a luat cam 15-20 de minute, iar pe parcursul acesteia am discutat despre culorile lor preferate și cât de importante sunt culorile în viața noastră.


Iepuraș de Paște din amprenta mâinii
Iepurașul de Paște este nelipsit în dicuțiile noastre din ultima perioadă, mai ales iepurașul Matei. Chiar dacă e un personaj relativ nou în cultura noastră și nici măcar nu aparține poporului român, iepurașul este cel care, asemeni lui Moș Crăciun, aduce copiilor cadouri la Paște. Copiii mei au hotărât să deseneze iepurașul folosind amprenta mânuțelor. Și-au pictat palma și degețelele (nu și cel mare) cu guașă de culoare albă, apoi au apăsat palma pe hârtie, cu degetele separate. Pentru că nu au putut ține degetele unite două câte două, cu pensula am făcut mai apoi conturul urechilor. Au desenat apoi ochii, năsucul, gurița și mustățile, dupa care am lipit foile cu iepuraș pe o bucată de carton colorat. I-am pus pe perete și acum țin locul tablourilor. Această activitate durează cam 20 de minute, dar pregătește-te ca cei mici să-ți ceară mai apoi multe foi ca să deseneze, nu neapărat cu amprente. 


Decupăm și colorăm ouă
Se pare că Ceciliei și lui Stelian le-a plăcut să decupeze ouă, activitate despre care am scris în acest articol, astfel că îmi cer cam în fiecare zi foi și foarfecă. Le desenez pe foi colorate ouă de diverse mărimi, dupa care se distrează de minune atunci când le decupează. Între timp, discutăm despre Învierea Domnului și de ce vopsim ouă la Paște. Această activitate durează mult timp, mai ales în cazul copiilor cărora le place lucrul cu hârtia.


Semn de carte de Paște
De Paște și cărțile merită mai multă atenție, și-au zis copiii și mi-au sugerat să meșterim un semn de carte pascal. Asta am și făcut! M-am inspirat din acest articol pentru a face un semn de carte cu puișor, însă pentru că nu am urmat instrucțiunile, rezultatul nu e prea reușit. Totuși, e drăguț. Această activitate ne-a luat cam jumătate de oră – 45 de minute, timp în care am și discutat despre ce bucate obișnuim să pregătim de Paște. Dacă și tu vrei să faci un asemenea semn de carte, ar fi bine să urmezi instrucțiunile.  


Baghetă cu puișor de Paște
Cecilia de foarte mult timp îmi spune că e prințesă și are nevoie de o baghetă magică, cu care să facă doar lucruri bune. Ei bine, am hotărât să-i fac o baghetă magică de Paște, cu puișor. Am decupat din carton galben un ou și două aripi, doi ochi din hârtie albastră și un cioc din hârtie roșie. Copiii au lipit pe ou aripile, ochii și ciocul și au adăugat mici elemente decorative cu carioca. Din altă bucată de carton colorat am decupat două jumătăți de ou, care le-am lipit pe capul și burtica puișorului, astfel încât să creăm impresia că acesta abia iese din ou. La spatele puișorului am lipit un bețișor și am obținut astfel o baghetă magică, pe care copiii au hotărât s-o pună într-un ghiveci. Activitatea ia cam o oră, dar timpul trece repede când vezi entuziasmul din ochii copiilor. 


Spor la meșterit să ai și Un Paște luminat alături de cei dragi!

Pentru mai multe activități de Paște, te invit pe blog la rubrica VINE PAȘTELE! Iar pentru alte idei de jocuri, recenzii de carte, rețete delicioase și sfaturi de sănătate, te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului sau pe Instagram și Pinterest.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu