sâmbătă, 24 martie 2018

Ouă de Paște din pietre de râu ca ale Iepurașului Matei


În preajma Paștelui le citesc aproape zilnic copiilor mei din cartea lor preferată – „Paște fericit, Matei!”, cu text de Brigitte Weninger și ilustrații de Eve Tharlet. Este o carte extraordinară, care-i învață pe cei mici cât de important este să fie altruiști și să nu se gândească doar la propriul comfort. Exemplul Iepurașului Matei este unul demn de urmat, mai ales dacă devine personajul preferat al copiilor. 

Pentru că Cecilia și Stelian îl adoră pe Matei (mai avem încă două cărți din această serie, pe care de asemenea le preferă), și-au dorit să îl imite și să vopsească ouă de Paște din pietrele de râu pe care le aveam acasă. Zis și făcut!


Materiale necesare
  • Pietre de râu
  • Carioci sau markere
Cum se confecționează
  • E totul foarte simplu: fiecare pietricică este colorată dupa bunul plac al copiilor.
  • Ulterior, pietrele sunt folosite ca decorațiuni sau la diverse jocuri.

Copiii mei se joacă cu ele dupa cum le trece prin minte. Important este că au și ei ouă de Paște din pietre de râu ca ale Iepurașului Matei.

Spor la joacă și un Paște Luminat să aveți!

Pentru mai multe idei de Paște, te aștept pe blog, la rubrica VINE PAȘTELE! Iar pentru jocuri și activități, cărți de citit, sfaturi de sănătate și rețete delicioase, te invit să apreciezi cu un like pagina de Facebook a blogului sau să mă urmărești pe Instagram și Pinterest.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu