vineri, 28 iulie 2017

8 idei de jocuri cu creta pe asfalt

În această vară copiii mei s-au jucat aproape zilnic cu creta colorată pe asfalt. Jocuri simple, improvizate de ei, amintite din copilărie sau inventate de noi. Bănuiesc că i-au atras anume prin faptul că acestea îi motivează să fie inventivi, activi și să își coordoneze motorica. Or, la această vârstă, este foarte important să fie cât mai mult antrenați în activități sportive și încurajați să-și dezvolte abilitățile. În plus, jocurile cu creta sunt și o modalitate destul de interesantă de a aduce un pic de culoare în curtea blocului. 

Am adunat aici  câteva dintre acestea, pentru a te motiva și pe tine să procuri de la magazinele de birotică o cutie cu cretă colorată și să o oferi copilului/copiilor tăi, propunându-le jocurile care le fac Cecilia și Stelian sau inventând voi altele. Nu vă veți plictisi nici o secundă!

Bulinele colorate
Se desenează pe asfalt buline mari, de diverse culori, iar copiii trebuie să sară din una în alta, astfel încât să nu iasă din interiorul acestora.

Învățăm figurile geometrice
Îndrumați de mami sau tati, copiii desenează diverse figuri geometrice. Rolul părinților în acest joc este de a-i îndruma să deseneze corect, dar și să învețe denumirile fiecărei figuri.

Figurile se transformă în...
Dupa ce au desenat și însușit bine denumirile figurilor geometrice, lăsându-și imaginația să zboare, copiii le transformă în orice își dorec ei.

Învățăm numărătoarea
Împreună cu părinții, micuții scriu cifrele. Astfel, învață numărătoarea.

Care e numele tău?
Dacă cei mici știu deja să-și scrie numele, îl pot scrie pe asfalt, folosind diverse nuanțe de cretă, dar și „decorându-le” cât mai frumos.

Labirint
Copiilor le plac labirinturile. Desenați-le împreună pe asfalt, folosind cretă colorată!

O călătorie cu balonul cu aer cald
Cei mici desenează pe asfalt un balon mare cu aer cald, dupa care, imaginar, urcă în el și zboară deasupra orașului. Ideea jocului constă în faptul că aceștia trebuie să spună ce obiecte văd de acolo, de sus.

Numărul cu activități
Se desenează pe asfalt un patrat mare, împărțindu-se apoi în patrate mai mici, astfel încât copiii să încapă în el, în picioare. Patratele se numerotează. Pe rând, câte un jucător, își alege un număr, pășește în interiorul pătratului numerotat și un alt jucător îi propune o însărcinare: să sară de 3 ori într-un picior, să bată de 7 ori din palme, să cânte 2 cântece, etc. 

Spor la joacă!

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit pe pagina de Facebook a blogului sau/și pe Instagram, unde vin cu multe alte idei frumoase!

4 comentarii:

  1. Foaaaaaarte frumoase toate jocurile voastreeee!!!! <3 <3 <3 Acum am văzut și că sunt în lista blogurilor pe care le citești. Mulțumesc tare mult!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Creativitate și bucurie în familie! Tare mult mă mai bucur de voi când vă văd atât de uniți, de simpatici, de jucăuși! Bravo! Vă pup!

    RăspundețiȘtergere