miercuri, 4 decembrie 2019

Uleiurile presate la rece „MIRA” – un dar sănătos pentru familie la acest sfârșit de an + 3 rețete de post


În luna noiembrie am făcut cunoștință pentru prima dată cu uleiurile presate la rece MIRA. Nu am mai gustat vreodată un astfel de ulei și, trebuie să recunosc, acestea m-au cucerit din prima. Am fost foarte încântată de gustul și aroma inconfundabilă a acestor uleiuri, care au devenit în scurt timp preferate de familia mea, mai ales acum, că suntem în Postul Crăciunului și mâncăm salate aproape la fiecare masă. 

Eu am primit trei uleiuri – de in, de susan și de dovleac. De in și de dovleac am mai gustat, însă nu erau presate la rece, dar cel de susan m-a cucerit de-a dreptul. Are o aromă extraordinară și e tocmai ceea ce trebuie pentru o salată verde sau una din varză murată. 

Toate aceste uleiuri se folosesc doar în mâncarea gata preparată, pentru că în urma tratării termice își pierd proprietățile. Din acest motiv eu aleg să le pun cel mai des în salate sau în supa gata fiartă și răcorită. Îmi place prea mult gustul și beneficiile uleiurilor pentru a nu respecta indicațiile și a face risipă în zadar...

Un alt plus al acestor uleiuri este că vin în sticle mici, care arată foarte bine, încadrându-se perfect în decorul oricărei bucătării. De asemenea, sticlele pot fi reciclate sau restituite producătorului. 

Ca să mă credeți pe cuvânt (deși de fiecare dată sunt sinceră cu voi, dargii mei cititori), vreau să vă propun 3 rețete delicioase și super-simple, în care eu am folosit uleiurile de in, susan și dovleac. Sunt sigură că și voi o să vă îndrăgostiți de ele, pentru că dau un plus de aromă și savoare oricărui preparat culinar!

Supă-cremă de dovleac cu ulei de dovleac
Mâncarea mea preferată e supa-cremă de dovleac, cu mult usturoi. O fac dupa o rețetă simplă, pe care am lăsat-o aici, dar de fiecare dată fac mici adaptări. Ultimile dăți, de exemplu, am fiert toate legumele, le-am pasat prin blender, am turnat supa în farfurie și am pus peste ea câteva picături de ulei de dovleac. Mmmmmm. De-ați ști cât de bună a fost și ce aromă a cuprins toată bucătăria... Uleiul de dovleac e pur și simplu minunat în această supă, dându-i și mai mult gust și savoare.


Salată de varză murată cu ulei de susan
În perioada postului în familia noastră se mănâncă multă varză murată. Facem din ea borșuri, o înăbușim cu cartofi sau cu orez, dar cel mai des o facem salată. Ceapă (ideal ar fi cozi de ceapă verde) multă, un pic de piper negru și alte condimente, plus ulei de susan și salata e gata. E nevoie de maximum 3 minute pentru a o prepara și tot atât de repede dispare din farfurie, căci e delicioasă, mai ales datorită acestui ulei care-i dă un gust extraordinar.


Salată de ciuperci cu ulei de in
În post nu mâncăm carne, dar o înlocuim cu ciuperci. Eu ador ciupercile marinate de soacra mea. Din ele facem tocănițe, supe sau salate. Pentru salată e nevoie de ceapă și ardei, iar opțional se mai adaugă și mazăre verde. Se amestecă totul foarte bine cu un pic de sare și alte condimente, peste care se pune un pic de ulei de in. Credeți-mă: e o salată extraordinar de gustoasă, căreia uleiul de in îi adaugă și mai multe beneficii pentru sănătate.


Dacă vă doriți și voi aceste uleiuri, îi puteți scrie direct producătorului pe Facebook AICI sau pe Instagram AICI sau îl puteți suna la numărul de telefon 079555202. De asemenea, uleiurile le găsiți și în magazinul Lotus de pe str. Mitropolit Dosoftei 100, orașul Chișinău. 

În plus, pentru un preț mai mic, Dorina, cunoscută drept Green Up Mom, cea care mi-a recomandat și mie aceste uleiuri, organizează comenzi colective. Tot ce trebuie să faceți este să urmăriți pagina ei pentru a vedea când vor fi valabile ofertele.

Dacă v-a plăcut articolul, vă rog să-l distribuiți ca să afle și prietenii voștri despre uleiurile presate la rece MIRA

Pentru mai multe postări utile și interesante, mă găsiți pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, sunt activă și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu