miercuri, 24 octombrie 2018

„Pasăre cântătoare” de Kathryn Erskine


„Cartea asta e pentru adolescenți, nu cred că o să vă placă”, mi-a zis bibliotecara atunci când a trebuit să înregistreze cărțile pe care le împrumutam. „Nu-i nimic! Eu citesc orice, dar pentru că acum lecturez „Să ucizi o pasăre cântătoare”, vreau să văd dacă au vre-o legătură aceste cărți”, îi răspund. „Nuuuu. Nici vorbă. „Să ucizi o pasăre cântătoare” e o capodoperă, pe când asta... Nu au absolut nici o legătură una cu alta”, mi-a răspuns doamna. Iar eu abia aștept să merg la bibliotecă să-i spun că aceste două cărți sunt superbe și chiar au legătură! 

Despre „Să ucizi o pasăre cântătoare” am scris în acest articol, iar azi vreau să-ți povestesc despre „Pasăre cântătoare” de Kathryn Erskine.

E o carte frumoasă, cu happy end și cu un conținut profund, chiar dacă se citește ușor. Aceasta relatează povestea unei fetițe pe nume Caitlin, al cărei frate a fost împușcat, fără a avea vre-o vină. Aici e și legătura dintre cele două cărți, iar dacă ai citit „Să ucizi o pasăre cântătoare”, știi la ce fac referire. Moartea fratelui său lasă un gol imens în familie, dar Caitlin trece cu bine peste situație, ajutându-l și pe tatăl său să accepte pierderea și să găsească împăcarea.

Cartea ne învață empatia, acceptarea și prietenia, propunând cititorilor metode simple de a le exersa.
O recomand tuturor părinților, pentru că, dupa ce o citești, începi să-l privești cu alți ochi pe copilul tău și înțelegi că acest pui de om te învață lecții cu adevărat importante. 

NOTIȚE CU CREIONUL
  • Chestia grozavă la cărți este că lucrurile de acolo nu se schimbă niciodată. Se spune că nu poți judeca o carte dupa copertă,dar asta nu-i adevărat, pentru că pe copertă scrie fix ce o s găsești înăuntru. Și indiferent de câe ori o să citești o carte, cuvintele și ilustrațiile din ea nu se schimbă. Poți să deschizi și să închizi cărțile de un milion de ori și ele sunt tot la fel. Arată la fel. Spun același lucru. Graficele și ilustrațiile au aceleași culori.
  • Cărțile nu sunt ca oamenii. Cărțile sunt sigure!
  • Cu unele probleme poți să te naști. Pentru majoritatea bolilor poți să faci ceva, cum ar fi să iei o mulțime de medicamente.
  • Câteodată apare brusc o problemă a inimii și atunci nu prea poți face mare lucru. Dar trebuie să încercă să ajungi imediat la un spital ca să-ți mărești șansele de supraviețuire.
  • Mamele mor și nu se mai întorc niciodată indiferent cât de mult plângi sau le chemi. Mai ales dacă sunt împușcate.
  • Un film e mai bun decât viața reală pentru că în film mor numai tipii răi. Sau poți să alegi filmele bune în care tipii răi mor și să te uiți numai la alea. Dacă te păcălești și moare și un om bun, poți rescrie filmul în mintea ta, astfel încât omul bun să trăiască și partea despre moarte să fie superfluă.

Lectură plăcută! 

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să afle și prietenii tăi despre cartea „Pasăre cântătoare” de Kaythryn Erskine. 

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu