joi, 6 decembrie 2018

Cărți și cartonașe cu ajutorul cărora copiii învață TOTUL despre păsări și animale

 
Mie nu îmi plac animalele. Adică, îmi plac, dar nu până la a le lua în brațe, a le pupa și altele din astea. Cu toate acestea, încerc să nu transmit și copiilor ei această antipatie a mea și să-i fac să îndrăgească fiecare animăluț sau pasăre. Dacă nu prezintă pericol pentru siguranța lor. 

Încă de când erau foarte mici le vorbeam despre diverse animale, îi duceam la bunici să le vadă pe viu, am fost la grădina zoologică, unde le-au putut vedea pe acelea care nu erau în curtea bunicii, i-am dus la Muzeul de Etnografie, să le vadă împăiate, dar le-am cumpărat și multe cărți și carduri, din care învățăm împreună despre acestea. 

Cardurile/cartonașele cu viețuitoare
Aceste carduri le avem încă de pe când copiii mei erau foarte mici. Cu ajutorul lor au învățat numele mamiferelor, păsărilor și insectelor, apoi am făcut jocuri de recunoaștere. Când au crescut mai mărișori, am făcut jocuri de asociere, clasificare și recunoaștere. Cardurile sunt potrivite atât pentru jocuri în casă, cât și la iarbă verde sau în timpul călătoriilor. În acest articol găsești mai multe idei de jocuri cu carduri.    
 


 
 
Planșele „Animale domestice din întreaga lume”
Acest set de la editura Silvius Libris include 16 cartonașe cu imagini colorate a diverselor animale și texte informative despre acestea. Din ele copiii au învățat despre cal, vacă, iepure de casă, oaie, capră, măgar, porc, pisică, câine, cămilă, ponei, lamă, elefant, ren, bivol și iac.
 

 
 

„Prima mea enciclopedie cu sunete”
Enciclopedia cu sunete de la librăria „Dorința” a venit recent în biblioteca noastră, dar copiii au îndrăgit-o din prima zi. Când se plictisesc de alte jocuri sau cărți, o iau pe ea, își aleg fiecare câte un animăluț, apasă butonul și repetă împreună informația. Din ea au aflat despre balena albastră, elefant, girafă, leu, ghepard, tigru, cangur, delfin, rechin, crocodil, cămilă, șarpe, colibri, struț, cameleon, ursul panda. Aceasta se deosebete de toate celelalte prin faptul că cei mici pot asculta și sunetele pe care le scoate fiecare animal. Este o carte potrivită pentru copiii de la 1 anișor.
 

 
 

Atlas zoologic școlar
Cartea include peste 200 de specii de animale din România, dar majoritatea acestora se găsesc și în Republica Moldova. Atlasul este împărțit în 10 capitole: meduze, moluște. Arahnide, crustacee, insecte, pești, amfibieni, reptile, păsări, mamifere. În fiecare capitol copiii găsesc imaginea animalului, denumirea acestuia în limba română și latină. Noi folosim acest atlas ca sursă de inspirație atunci când facem jocul „Câte animale/păsări/insecte care încep cu litera X,Y,Z cunoști”. Se găsește la Librarius.
 
 
 

1001 curiozități despre animale
Cartea asta este o comoară! Dacă ești în căutarea unui cadou pentru copiii, să știi că este o idee bună să o cumperi. Noi o avem de la Librarius de mult timp, dar tot nu am reușit să aflăm totul despre animalele care trăiesc în Europa, Asia, Africa, America de Nord, America de Sud, Australia și Oceania, mări și oceane. Pe lângă imaginile frumoase, conține și informații prețioase.
 
 
 

Enciclopedia științelor pentru copii
Este o carte din care copiii mei au aflat nu doar despre animale, ci și despre corpul uman, pământ, istorie, oameni. Capitolul cu animale a fost îndrăgit de ei, căci au aflat nu doar informații despre acestea și cum arată ele, ci și despre cum le e scheletul, organele interne etc. E un must-have pentru biblioteca fiecărei familii. Noi o avem de la Librarius.
 
 

Sper că te-am inspirat prin acest articol și, atunci când vei dori să-i cumperi copilului tău o carte interesantă, vei alege una despre animale. Cu ea nu vei da greș!

Copilul tău ce cărți cu animale are în bibliotecă?

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să afle și alți părinți despre cărțile și cartonașele cu ajutorul cărora copiii învață TOTUL despre păsări și animale.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu