Când ajungi cu fetița într-o secție în care alte zeci de fete sunt tratate de boli ginecologice, primul gând care-ți apare în minte este: „Cum e posibil ca un copil de câteva luni să fie bolnav de vaginită, volvovaginită, vulvită, etc”. Dar înțelegi că așa ceva e posibil, atunci când și fetei tale i se pune o diagnoză asemănătoare. Și asta nu e o rușine, deoarece cauzele apariției acestor boli sunt multe.
Din păcate, specialiști care să trateze bolile ginecologice la copii, există doar la Institutul Mamei și Copilului, în Policlinica pentru copii și în secția de Ginecologie Infantilă. Aici am stat cu Cecilia timp de 8 zile și câte am văzut și auzit în aceste zile, nu am auzit în toată viața mea de până acum: fetițe care au adeziune labială, care au eliminări vaginale, care au scurgeri și multe altele despre care nu aveam habar. Toate astea se tratează dacă sunt la timp diagnosticate, cu ajutorul unui specialist bun. Dar multe dintre aceste boli sunt o consecinţă a infecţiilor netratate şi administrarea în exces a antibioticelor. Cel puțin, nouă așa ni s-a spus.
Am avut norocul ca Cecilia să fie tratată de medicul Rodica Manole, şefa Secţiei Ginecologie Infantilă a Institutului Mamei şi Copilului, care a indicat tratamentul corect, indicațiile și analizele necesare pentru ca micuța să fie bine în cât mai scurt timp posibil. Și este bine, iar asta mă face să vin cu un mesaj către tine: „Dacă ești mamă de fată și observi că micuța ta acuză dureri, prurit, umflături şi scurgeri, nu o trata acasă cu băi și creme, ci mergi la medic. Un consult medical îți va oferi ție liniște, iar fetiței – sănătate!”.
Dacă găsești acest articol util, distribuie-l ca să afle și alte mămici de fetițe despre el.
Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.
Cu drag, Anna, mamă de doi!
Sursa foto - Unsplash
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu