Toamna din bucătătria noastră nu lipsește dovleacul. Îl mâncăm crud, fiert cu stafide, îl punem în checuri, facem din el plăcinte și mai nou, îl transformăm în supă-cremă. Am inventat această rețetă toamna trecută, însă bănuiesc că nu doar eu prepar o astfel de supă. E nutritivă și delicioasă, fiind adorată de întreaga familie.
Ingrediente necesare
- Dovleac tăiat cuburi
- Cartofi tăiați cuburi
- O ceapă tăiată cuburi
- Un morcov dat prin răzătoare
- Usturoi
- Ulei sau unt
- Piper negru boabe și măcinat, o frunză de dafin
- Ciuperci tăiate cuburi
- Opțional: rădăcină de țelină și smântână.
- Se pune într-un ceaun (mie mi se pare că în ceaun supa iese mai delicioasă decât în cratiță) dovleacul, cartofii, morcovul, ceapa, frunza de dafin, piperul negru boabe și uleiul (opțional – o bucată de rădăcină de țelină. Pentru că în familia mea cineva nu iubește țelina, eu nu o pun în supe, deși îmi place mult gustul acesteia).
- Se acoperă cu apă și se lasă la fiert până când toate ingredientele sunt fierte și moi.
- Se lasă la răcorit, dupa care se dă compoziția printr-un blender, pentru a obține o pastă de consistența unei supe.
- Opțional, se adaugă smântână și se lasă din nou la fiert pentru circa 10 minute, adăugându-se și ciupercile.
- Se ia de pe foc și se adaugă usturoiul mărunțit și piperul negru măcinat.
- Se servește caldă, cu crutoane sau o felie de pâine coaptă de mama în cuptor.
Pentru a vedea și alte rețete delicoase, te invit să mă urmărești pe Instagram și pe paginade Facebook a blogului, unde poți lăsa un like.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu