În zilele de weekend, când suntem toată familia acasă, ne străduim ca pentru gustarea de după amiază să pregătim întotdeauna diverse copturi. De obicei, în weekend e mai mult soțul la bucătărie și ne alintă cu gustoșenii, dar sunt sâmbete și duminici când și eu trebuie să mă gândesc cu ce să îi uimesc.
Ingrediente necesare
- Lavaș
- Mere
- Margarină
- Am uns foaia de lavaș cu margarină, dupa care am presărat peste ea un pic de zahăr.
- Am dat prin răzătoare merele, apoi le-am presărat și pe ele peste foaie.
- Am rulat lavașul, l-am uns cu margarină și l-am dat la cuptorul încins în prealabil, la 200 grade, pentru 15 – 20 de minute.
- Când plăcinta s-a rumenit, am scos-o din cuptor, am lăsat-o la răcit sub un ștergar, dupa care am secționat-o, presărând deasupra mac și un pic de zahăr pudră.
Mie îmi place această plăcintă pentru că nu conține mult aluat, fiind în schimb sățioasă, potrivită pentru o gustare.
Dacă vrei să vezi rețeta pe care o
voi propune săptămâna viitoare, dă un like paginii de Facebook a blogului!