Mi-am dorit mult să îmi țin copiii departe de tot felul de chipsuri,
snacks-uri, pesmeți, gume de mestecat și ciupa – ciups-uri, pline de E-uri și
conservanți. Cât timp au stat acasă cu mine, acest lucru a fost posibil. Când
am început a ieși la terenul de joacă, nu prea am mai putut face mare lucru, în
condițiile în care veneau copii cu bomboane pe băț în mâini și cu pachete de
chipsuri, din care le dădeau și alor mei. Astfel, în mintea mea s-a aprins
beculețul roșu și mi-am zis că e momentul să iau situația în mâini și să încerc
cumva să le ofer copiilor o alternativă pentru toate aceste porcării din
comerț.
Deși ceea ce voi propune în continuare e posibil să nu îți placă, întrucât
și aluatul nu este tocmai bun pentru copii, totuși, reprezintă o soluție mult
mai sănătoasă. Mie îmi place această rețetă pentru că eu decid ce ingrediente
să folosesc, în dependență de preferințele copiilor.
Ingrediente necesare
Deci, pentru a face chipsuri din lavaș, ai nevoie de:
- Lavaș armenesc
- Ulei
- Condimente (naturale).
Pentru început, unge foaia de lavaș cu ulei, apoi presoară pe ea diverse
condimente.
- Cu ajutorul unui cuțit sau foarfece de bucătărie, taie lavașul în bucăți de 5x5 cm.
- Dă la cuptorul încins, la 150 grade, pentru maximum 10 minute, având grijă să verifici din când în când.
- Când chipsurile sunt rumenite, pune-le într-o farfurie, lasă-le la răcit, apoi oferă-le copiilor.
Nu-i așa că e foarte simplu?
Spor la bucătărit și poftă mare!
Pentru a vedea și alte rețete delicioase, dar și diverse idei de jocuri și activități pe care le poți face cu copiii, nu ezita să dai un like paginii deFacebook a blogului!