duminică, 17 iulie 2016

4 motive pentru a-ți duce vara copiii la bunici, în sat

În această vară copiii mei au făcut des naveta sat – oraș, bunici – părinți/acasă. Asta pentru că, de la începutul verii, Cecilia a preferat să stea la bunici, apoi i-a fost dor de noi, a venit acasă să ne vadă, dupa care –  iar la bunici și tot așa. Iar Stelian... Lui i s-a făcut des dor de Cecilia, astfel încât și el a fost mai mult pe drumuri, doar că împreună cu mine. :)

Eu dintotdeauna am admirat părinții care, locuind în oraș, în perioada vacanțelor își dădeau copiii în sat. Acum mi-a venit și mie rândul și sper să facem o tradiție din asta, doar bunicii să fie sănătoși!

Dacă încă mai stai pe gânduri și nu te poți despărți de copilul tău pe parcursul vacanțelor, eu îți prezint 4 motive pentru care ar trebui să îl dai pe cel mic la bunici, în sat.
Iată care sunt acestea!

1.Bunicii au mare grijă de nepoței și îi laudă mereu
Nu e vorba că de noi nu ar fi avut grijă, dar acum au mai mult timp liber, timp pe care îl acordă nepoților. Astfel, alături de bunici copiii se simt mai liberi, acceptă mai ușor să își deschidă sufletul și sunt mult mai relaxați. Or, părinții impun anumite reguli, cu care cei mai mulți dintre bunici nu sunt de acord, spre bucuria celor mici. Chiar dacă în calitate de părinți au fost destul de autoritari, bunicii sunt extrem de permisivi cu nepoții. De asemenea, spre deosebire de părinți, bunicii laudă mai mult copiii. Deoarece îi văd mai rar și pe parcursul anului petrec mai puțin timp cu ei, bunicii sunt fascinați de tot ce pot face nepoții, lăudându-i la fiecare pas.

2.Copiii au parte de o schimbare. La fel și părinții!
Cum spuneam mai sus, la bunici copiii au mai multă libertate decât acasă, fiind supravegheați de părinții care mereu impun anumite reguli. Însă o schimbare, chiar și pe o perioadă scurtă de timp, este întotdeauna binevenită, atât pentru copii, cât și pentru părinții care trebuie să se obișnuiască cu lipsa copiilor. Astfel, o rupere de ritm este mai mult decât necesară, chiar dacă, fiind la bunici, copiii nu vor respecta programul cu care au fost obișnuiți acasă.  Dacă copilul încă nu a mers la grădiniță, faptul că îl duci la bunici reprezintă o modalitate de a învăța flexibilitatea și adaptabilitatea. Eu tare sper că dupa o vară petrecută la bunici Ceciliei îi va fi mai ușor să se adapteze la grădiniță. Dar vom vedea...


3.Descoperă și trăiesc ucruri noi
Odată cu creșterea nepoților, bunicii inventează diverse povești sau chiar își povestesc propria copilărie, propriile trăiri. Astfel, cei mici descoperă și află lucruri noi din viața bunicilor, dar și a rudelor. Împreună cu bunicii, copiii vor ave aimpresia că au trăit o nouă aventură. Eu îmi amintesc foarte des de povestirile bunicii mele și chiar noaptea mă visam în poveștile sale. 


4.Învață să iubească animalele și păsările
Trebuie să recunosc, nu le permit copiilor mei să mângâie pisicile și câinii, dar ei știu că aceste animăluțe trebuie ocrotite, hrănite și nu trebuie lovite. Astfel, cât timp stă la bunici, Cecilia hrănește cățelușul și pisica, dar nu uită să dea apă la păsări – preferatele ei. Împreună cu Stelian au avut grijă să hrănească „din plin” și boboceii, dar și să învețe cum face văcuța, porcul, capra și alte păsări și animale domestice.


Vacanță plăcută în continuare!

P.S! Dacă vrei să afli și alte motive pentru care ar trebui să îți duci copiii în sat, la bunici, citește acest articol pe care l-am scris vara trecută, când copiii mei erau încă micuți.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu