marți, 5 mai 2020

Biblioteca celor mici: Noi cărți pentru copiii mei


În perioada de izolare, pe lângă jocuri și diverse activități pe care le-am făcut cu copiii, am mai și citit mult. Mai ales că am profitat de reducerile generoase propuse de librăria Bestseller și le-am cumpărat cărți noi, de care ne-am bucurat împreună. Sunt cărți extraordinare, alese cu grijă, pentru că ei deja nu prea mai ascultă povești și sunt mai mult cointeresați de curiozități și fapte diverse. În speranța că vă vom inspira și pe voi la lecturi bune și utile, am hotărât să vă povestim mai multe despre fiecare carte, care și-a găsit loc de cinste în biblioteca noastră.

„Ce ai face dacă...”
Această carte este de-a dreptul fenomenală! În ea găsim 44 de situații în care cei mici ar trebui să ia anumite decizii, dar oferă și soluții corecte pentru fiecare situație. Îmi place mult  faptul că celor mici le sunt propuse două variante, din care ai ar trebui să o aleagă pe cea corectă. Inițial, copiii mei nu au vrut să citim soluțiile, ci doar întrebările/situațiile, iar ei își imaginau și povesteau cum ar proceda. Iar asta chiar mi se pare minunat la această carte! E numai bună pentru a iniția diverse discuții: Ce ai face dacă ai scoate câinele pe alee și el ar face caca? Ce ai face dacă ai lua pantalonii surorii tale fără să îi ceri voie și i-ai rupe în mod accidental? Ce ai face dacă ai lua masa, iar câinele ar vrea să mănânce și el din farfuria ta? Ce ai face dacă te-ai simți foarte, foarte tristă? Ce ai face dacă prietena ta ți-ar cere să îi arăți ce ai scris la examenul de matematică?


„Castor este tâmplar”/ „Castor este grădinar”
Acestea sunt doar două cărți din seria „Castor”, iar pe celelalte 4 urmează să le achiziționăm pe parcurs. Îmi plac mult deoarece, pe lângă faptul că vin cu câte o poveste educativă, la final găsim și diverse sfaturi. În „Castor este tâmplar” copiii învață cum să construiască o lădiță pentru scule, dar învață și denumirea sculelor. Iar în „Castor este grădinar”, aceștia sunt îndemnați să planteze boabe de fasole și să urmărească evoluția acestora. Mai mult chiar, la sfârșitul cărții găsesc și sfaturi pentru micii grădinari, dar  și informații despre diverse tipuri de fasole.


„20 de minți strălucite care au schimbat lumea”
Cartea conține 20 de istorii despre persoane cu visuri mărețe, foarte talentate și tenace. Prin multă muncă și perseverență, acestea au devenit unele dintre cele mai sclipitoare minți. Ce-i trebuie unui copil mai mult decât să afle despre oameni care, prin muncă și dăruire, au devenit personalități care au schimbat lumea? Mi se pare o carte inspirațională și motivațională, numai bună pentru copiii aflați mereu în căutare. Ba chiar e potrivită și pentru maturi, căci fiecare dintre noi avem nevoie ca la un moment dat să ne inspirăm de la un om care a reușit în viață. Din ea aflăm despre Leonardo da Vinci, Aristotel, Arhimede, Sigmund Freud, Alan Turing, Bill Gates, Antoni Gaudi, Elisabeta I, Ecaterina cea Mare și alte personalități importante.


„20 de băieți extraordinari care au schimbat lumea”
La fel ca în cartea anterioară, în aceasta găsim istoria a 20 de băieți care, prin grele încercări au   reușit să-și împlinească visurile și să atingă succesul care i-a făcut renumiți în întreaga lume. Îmi place că fiecare personalitate povestește la persoana I și parcă stă la sfat cu tine. În plus, cartea vine cu un mesaj tare frumos pentru copii: „Dacă vei citi cu atenție și vei încerca să conștientizezi și să simți cum s-au trezit în ei curiozitatea, ambițiile, dar și dificultățile prin care au trecut toți acești oameni mari, vei înțelege ce a făcut posibile realizările pe care le pomenim și azi cu admirație și recunoștință. S-ar putea să descoperi că cel puțin unul dintre ei îți seamănă. Încearcă să-i urmezi exemplul și poat evei afla că și tu ești un băiat extraordinar, care ar putea face lucruri extraordinare atunci când va crește mare”. Din carte aflăm despre Michelangelo, Isaac Newton, Charles Dickens, Nicola Tesla, Jesse Owens, Walt Disney, Pele, Iuri Gagarin, Steve Jobs și alte personalități.


Fiecare dintre aceste cărți este prețioasă și cred că nu trebuie să lipsească din nici o bibliotecă. Le recomandăm cu drag și știm cu siguranță că și copiii voștri le vor îndrăgi de la prima lectură.

Dacă v-a plăcut articolul și vreți ca și alți părinți să afle despre aceste cărți de la Bestseller, vă rugăm să distribuiți articolul.

Cu alte postări utile și interesante, vă așteptăm pe pagina de Facebook a blogului, dar și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube și Facebook!

Cu drag, Anna, Cecilia, Stelian și bebe din burtică!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu