marți, 7 aprilie 2020

13/40: „Cum să te mântuiești în lumea contemporană”


În perioada Postului Mare am hotărât să citesc o carte religioasă. Am ales „Cum să te mântuiești în lumea contemporană” de la editura Platytera. E o carte pe care am citit-o mai mult timp, căci în fiecare zi lecturam câte un pic din ea. E o carte frumoasă și prețioasă, căci conține o mulțime de sfaturi de la diverse personalități creștine. Probabil că pentru mulți numele prezentate în carte nu vor însemna nimic, însă pentru creștinii din spațiul Rusiei sunt adevărate comori. 

În această carte sunt adunate învățături și îndrumări date fiilor Bisericii pentru desăvârșirea creștină. Sunt „perle” ale moștenirii duhovnicești, rămase de la stareții contemporani, purtători și continuatori ai experienței Sfinților Părinți, precum și scurte date biografice despre ei. 

Din carte aflăm despre Schiarhimandritul Gavriil Zârianov, Egumena Arseniat, Episcopul Arsenie Jadanovski, Episcopul Serafim Zvezdinski, Preotul Alexandru Elceaninov, Arhiepiscopul Alexandru Tolstopiatov, Monahia Ermogena Zalomanova, Ieroschimonahul Mihail de la Balsam, Schiegumenul Ioan Alexeev, Episcopul Veniamin Milov, Egumenul Niciun Vorobiov, Schiarhimandritul Pantelimon Agricov, Protoiereul Grigorie Ponomarev, Schiarhimandritul Ioan Maslov, Sfântul Alexei Meciov, Preacuviosul Iustin Popovici, Episcopul Grigorie Lebedev de Șlisselburg, Schiarhimandritul Kirik, Schimonahul Agapie Molodiașin, Ieromonahul Petru Sereghin, Preasfințitul Nicolae Velimirovici, Mitropolitul Ioan Snâcev de Sankt-Petersburg și Ladoga, Schimonahia Sepfora. Fiecare dintre aceste personalități creștine vine cu îndrumări scurte, dar prețioase. De asemenea, în carte citim și Jurnalul unui preot ortodox și Sfaturile unui părinte. 

Recomand cu drag această carte! Cu siguranță, multe sfaturi vei desprinde din ea. 

Cu mai multe postări interesante și utile, te aștept pe pagina de Facebook a blogului, dar să știi că mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, YouTube, Goodreads și Facebook

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu