sâmbătă, 11 aprilie 2020

8 activități distractive cu flori, pe care să le faci cu copiii de Florii


Mâine sărbătorim Intrarea lui Iisus în Ierusalim sau Floriile. Cu această ocazie putem organiza diverse jocuri și activități pentru copii, dar nu înainte de a le povesti despre esența acestei sărbători, care nu e nicidecum legată de flori, ci are un sens mult mai profund.  Jocurile cu flori vin doar așa, ca distracție și timp calitativ petrecut cu familia.

Iată ce activități distractive cu flori îți propun să faci cu cel mic în duminica Floriilor:

 
Rebusuri cu denumiri de flori
Pentru a verifica dacă cel mic cunoaște denumirile florilor, desenează un rebus, având grijă să desenezi alături și florile. Nu e nevoie să ai talent de pictor. Important este să înțeleagă copilul ideea jocului și să ghicească sau să recunoască florile, scriindu-le denumirile în căsuțe.

Compunem o poezie despre flori
De multe ori încerc să compun cu copiii diverse poezioare, pornind de la un singur cuvânt. De Florii puteți și voi compune fie o poezie despre o floare, fie una care să includă cuvântul „Florii, floare, flori, denumiri de flori”. Celui mic o să-i placă să găsească rime, te asigur! Iar la final, puteți suna bunicii sau nanii și le puteți recita poezia. 

Jocuri cu păpădii
Dacă locuiești la curte, cu siguranță ai în grădină păpădii. Păi iată, cu ajutorul acestor flori poți organiza cu cel mic diferite activități. Vezi AICI multe idei de jocuri cu păpădii.

Înflorim un copăcel
Pentru  această activitate ai nevoie de câteva crengi uscate, hârtie colorată și lipici. Decupează cu cel mic câteva flori din hârtie colorată și câteva frunze, pe care le veți lipi pe crengi. Așa veți aduce primăvara în casă. Iar la Paște, puteți transforma aceste crenguțe într-un copac al Paștelui. Vezi AICI cum să-l faci!

Confecționăm un buchet de flori
Pentru a aduce primăvara în casă, nu e nevoie să rupi florile din grădină. Le poți confecționa împreună cu copilul, din hârtie colorată. În plus, puteți face buchețele și pentru cei dragi, cărora le veți dărui dupa ce va trece perioada de pandemie.

Confecționăm flori din materiale reciclabile
Cu siguranță ai acasă paie pentru suc, sticle din plastic, hârtii de la brioșe, farfurii de plastic, cutii de la conserve sau borcane. Din toate acestea poți confecționa cu cel mic diverse flori, pe care să le aranjați în buchețele în borcane sau cutii. Cu ajutorul acestora puteți decora grădina sau balconul.

Desenăm floricele pe asfalt sau pe foi
Dacă stai la curte, ieșiți afară și desenați cu cel mic diverse floricele. Ai nevoie de bucăți de cretă și imaginație. Iar dacă stai la bloc, puteți desena pe foi de hârtie cu creioane sau carioci, guaș sau acuarelă. Astfel, veți crea diverse desene, pe care le puteți înrăma sau chiar le transformați în felicitări pentru cei dragi.

Înfloresc câmpiile!
Pentru acest joc ai nevoie de flori decupate din hârtie și un vas cu apă. Tot ce trebuie să faci este să îndoi fiecare petală a florii pentru a obține un boboc. Îndeamnă copilul să pună bobocii de floare în apă, astfel încât petalele să fie deasupra. În scurt timp veți observa cum bobocii de floare se vor deschide. Mai multe detalii despre acest joc vezi AICI.

BONUS!
Mâine dimineață, înainte de a se trezi cel mic, pregătește-i o surpriză – clătite pufoase, în formă de flori. Rețeta o găsești AICI

Tu ce alte activități planifici pentru Duminica Floriilor? Aveți un ritual pe care-l respectați cu familia în această zi? Împarte experiența ta cu cititorii blogului.

Cu postări utile și interesante te aștept pe pagina de Facebook a blogului, dar să știi că mă mai găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube, Goodreads și Facebook.

Cu drag, Anna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu