duminică, 26 aprilie 2020

16/40: „Goală” de Sylvia Kristel


Majoritatea dintre noi avem momente când ne dezgolim. Nu fizic, ci de gânduri, de sentimente, de emoții. Și așa devenim vulnerabili. Sau, din contră, mai puternici. Eroina cărții „Goală”, Sylvia Kristel, s-a dezgolit de tot, la propriu și la figurat. La figurat pentru că și-a povestit în carte toată viața, în cele mai mici detalii. Și la propriu, pentru că a fost o actriță cunoscută pentru rolul principal în filmul cu tentă erotică - Emanuele, în care chiar a fost goală, fiind numită „cel mai faimos star porno din întreaga lume”.

Probabil că numele îți sună cunoscut dacă obișnuiești să vizionezi filme erotice. Sau e posibil să afli acum prima dată despre ea, așa cum a fost cazul meu. Cartea a cumpărat-o soțul, căci tot el a văzut și filmul (în tinerețe) și era curios de viața acestei actrițe. Eu pur și simplu am ales cartea de pe raft pentru că îmi plac biografiile și eram curioasă să aflu despre viața unui alt om. Și mi-a plăcut.

Actrița descrie cu lux de amănunte viața sa, de la copilărie, când trăia într-un hotel alături de părinți, frate și soră, până la bătrânețe, când a fost uitată de toți. Aceasta a avut o copilărie dureroasă, părinți care mereu au fost în competiție, bărbați care au vrut-o doar pentru sex și la final, a luptat cu dependența de alcool și droguri, dar și cu cancerul. Fiind mereu în căutarea unei relații mai bune cu tatăl său, Sylvia s-a legat cu tot felul de bărbați, toți mai în vârstă decât ea, care i-au adus doar suferință și într-un final, au adus-o la sapă de lemn.

Mi-a plăcut cartea pentru că, în primul rând, nu am mai citit niciodată viața unei actrițe și mi-a fost interesant să aflu cum trăiesc vedetele. Iar în această istorisire, ea chiar povestește foarte sincer tot prin ce a trecut. În al doilea rând, pentru că aceasta invită la retrospectivă, la analizare a propriei vieți. Apoi, cartea vine și cu îndemnul de a trece cu zâmbetul pe buze pe lângă greutățile care ne apar în cale. Așa cum a făcut-o Sylvia Kristel.

Recomand cu drag! Lectură plăcută!

Dacă îți dorești ca și prietenii tăi să afle despre această carte, distribuie articolul.

Cu postări interesante și utile, te aștept pe paginade Facebook a blogului, dar să știi că mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, YouTube, Goodreads și Facebook.

Cu drag, Anna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu