joi, 26 martie 2020

Experiențe: Ce analize și investigații medicale am făcut în primul trimestru de sarcină


În articolul precedent vă povesteam despre cum m-am pregătit pentru cea dea treia sarcină, iar azi vreau să împart cu voi o altă experiență. Primul lucru pe care l-am făcut atunci când am aflat că sunt însărcinată, a fost să mă programez pentru o consultație la medicul de familie, dar înainte de asta - am făcut o ecografie de confirmare. Odată ce l-am anunțat despre sarcină, mi-a oferit o fișă medicală, fișa gravidei, pe care va trebui să o păstrez până la naștere și în care vor fi notate rezultatele tuturor investigațiilor și analizelor medicale. În aceeași zi mi s-a verificat greutatea, tensiunea arterială și înălțimea. Tot atunci am primit o serie de analize pe care trebuie să le fac pe parcursul primului trimestru de sarcină.

De asemenea, am fost programată pentru un examen obstetrical la medicul ginecolog, care îmi va monitoriza sarcina, dar și la cardiolog, unde am efectuat electrocardiograma. Un alt cabinet la care a trebuit să merg obligatoriu a fost cel de consiliere psihologică și stomatologie.

În continuare, mi s-au dat diverse buletine de analize:
  • Examenul imunologic la markerii hepatitelor virale
  • Examenul sumar al urinei
  • Buletin de analiză pentru investigarea la markerii HIV
  • Investigație la grupa de sânge, factor Rhesus și anticorpi Rh
  • Hemoleucograma
  • Examenul biochimic
  • MRS.

Toate astea se fac până la 12 săptămâni, în primul trimestru, iar în săptămânile 12-13 mi s-a indicat ecografia Doppler și screeningul pentru sindromul Down. Este foarte important să fie respectate toate indicațiile venite de la medicul specialist și de la cel de familie. Așa știi că ai luat toate măsurile de protecție atât pentru tine, cât și pentru făt. 

Abia aștept să vă povestesc despre cea mai mare provocare în primul trimestru de sarcină, dar până atunci vă aștept cu postări interesante și utile pe pagina de Facebook a blogului, dar să știți că mă mai găsiți și pe Instagram, Pinterest, YouTube, Goodreads și Facebook.

Cu drag, Anna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu