În diminețile în care avem poftă de ceva gustoșel, prefer să pregătesc pentru micii pofticioși oladii. Nu mâncăm aproape deloc prăjit, de aceea ne permitem uneori să încălcăm regula și să ne delectăm cu aceste gustoșenii prăjite. Ce-i mult, strică, iar ce-i moderat - e binevenit și apreciat întotdeauna.
Nu am o rețetă specială pentru oladii. Cel mai des pun toate ingredientele „la ochi”, iar rezultatul ne place tuturor, mai ales copiilor și mai ales dacă le permitem sa mănânce oladiile cu miere sau dulceață de zmeură.
Dar pentru că vreau să vă fac poftă, las aici o rețetă dupa care mă conduc uneori și care iese de fiecare dată bine.
Ingredientele necesare:
- 1 ou
- 500 ml de chefir
- 2-3 pahare de făină
- Sare
- Zahăr
- Jumate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- Ulei.
Cum se prepară:
- Într-un bol pun chefirul, zahărul, oul și sarea, apoi amestec totul bine.
- Adaug apoi făina și bicarbonatul de sodiu. Este important ca bicarbonatul să fie amestecat odată cu făina.
- Amestec totul foarte bine, apoi las la temperatura camerei pentru 20 – 30 de minute, astfel încât chefirul să interacționeze cu bicarbonatul.
- Torn ulei într-o tigaie bine încinsă, dupa care iau aluatul cu o lingură, îl pun în tigaie și coc oladiile pe ambele părți.
- Le mâncăm calde, cu miere sau dulceață.
Poftă bună! Sper că v-am făcut poftă și veți pregăti și voi pentru micul dejun aceste gustoșenii.
Dacă v-a plăcut rețeta, distribuiți-o ca să ajungă și la prietenele voastre gospodine.
Vă aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde postez zilnic lucruri interesante și utile. De asemenea, mă găsiți pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.
Cu drag, Anna, mamă de doi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu