Anual, pe data de 22 aprilie, sărbătorim Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. De atunci, despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des și militează pentru un viitor mai bun al planetei noastre tot mai mulți oameni.
Eu mă strădui cât pot de mult să îi învăț pe copii să fie mai prietenoși cu natura, dar cred că cel mai bun exemplu suntem chiar noi, părinții. Le putem vorbi ore în șir despre cum trebuie să se comporte cu și în natură, dar dacă noi vom proceda în mod diferit, toate discuțiile nu vor avea nici un sens.
De-a lungul timpului le-am citit copiilor mei cărți despre importanța ocrotirii plantelor și animalelor, am confecționat cu Cecilia un glob pământesc din deșeuri, proiect care a fost apreciat la nivel înalt la grădiniță, ieșim periodic afară și agățăm hrănitoare pentru păsări și căsuțe pentru ele, reciclăm fiecare obiect care poate fi reciclat, încercăm să renunțăm la tot ce se numește plastic și produse chimice, iar mai recent – mergem prin parcuri și în spațiile verzi și facem curățenie. Pentru că, dacă nu noi, atunci cine?
Las aici articolele în care povestesc despre pașii pe care-i urmăm noi pentru a fi mai buni și mai prietenoși cu mediul înconjurător. S-ar putea să te inspire și pe tine și să le vorbești copiilor tăi mai des despre importanța unei naturi curate.
- De Ziua Planetei Pământ citim din trei cărți educative
- Cum am scăpat de pungile de plastic și cu ce le-am înlocuit
- Lecție practică pentru copii: De la mugure la floare
- Pentru un oraș mai curat! Te invit să facem curățenie împreună
- Pas cu Pas: Marcăm Ziua Planetei Pământ confecționând un glob pământesc
- Experiment: Să cultivăm un avocado + Sfaturi de îngrijire a plantei
- Exfoliant din nuci de săpun – un răsfăț pentru față și corp
- Cărți și cartonașe cu ajutorul cărora copiii învață TOTUL despre păsări și animale
- În vizită cu copiii la Vivarium – expoziția permanentă de reptile, pești și păsări
- Căsuțele de lemn pentru păsări, cel mai frumos cadou pentru micile zburătoare
- Cum au învățat copiii mei animalele
- Cărțile care mă ajută să răspund la întrebările copiilor
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să ajungă la cât mai multe mămici.
Te aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde postez zilnic. De asemenea, mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și Facebook.
Cu drag, Anna, mamă de doi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu