joi, 1 noiembrie 2018

Copiii, somnul și luna plină


De când a apărut Cecilia în viața noastră, nopțile cu lună plină sunt un adevărat coșmar. Două-trei nopți pe parcursul unei luni, de 5 ani deja, încercăm să rezistăm cu cele câteva ore de somn. Am tot căutat cauza nesomnului și am ajuns la o singură concluzie: luna plină. Din cauza lunii pline, Cecilia doarme rău, plânge prin somn, visează urât.

Pentru unii poate părea un lucru de nimic, însă cei care cunosc și acceptă faptul că luna influențează trăirile și emoțiile noastre, vor înțelege că aceasta influențează și calitatea somnului.

Din punct de vedere științific nu există nici o explicație cu referire la luna plină și somn, chiar dacă mulți cercetători au studiat comportamentul animalelor în timpul acestor nopți. Aceștia au observat că timp de trei nopți metabolismul se accelerează și nivelul de agresivitate crește.

Există voci care spun că forţa gravitaţională exercitată de lună modifică efectele gravitaţiei asupra glandelor şi organelor corpului uman, fapt care provoacă aceste nopți cu insomnie.

Pe de altă parte, ni se spune că toate acestea sunt povești și nopțile cu lună plină afectează doar pe cei care cred în ele.

Eu cred în ceea ce văd. Și de 5 ani deja văd că fata mea nu doarme bine atunci când e lună plină. Atunci când era mică plângea încontinuu și nu știam ce să-i fac. Acum, când e mare, se trezește plângând și îmi spune singură că nu poate dormi. Pot doar s-o iau în brațe, s-o liniștesc, s-o asigur că sunt lângă ea. 

Am mai discutat și cu alți părinți și am înțeles că nu sunt unica. Aș vrea să aflu dacă tu, mama care citești acest articol, te confrunți cu asemenea probleme sau dacă cunoști pe cineva care nu poate dormi când e lună plină. Dacă da, ce faci în asemenea momente? Cum îți ajuți copilul?

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Sursa foto - Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu