Odată cu venirea toamnei, a ploilor și a frigului, petrecem tot mai mult timp în casă. Nu ne plictisim însă, pentru că nu avem timp de așa ceva. Zilnic citim, ne jucăm, dansăm, ascultăm muzică și, mai nou, meșterim. Am început să confecționăm diverse obiecte din castane, ghinde, frunze, conuri, hârtie și alte materiale pe care le găsim prin casă și să permitem imaginației celor mici să-și facă treaba. Rezultatul ne uimește de fiecare dată.
Măr din hârtie
Când spun toamnă, prima imagine care-mi vine în minte este cea a unui măr. Tocmai de asta le-am propus copiilor mei să confecționăm mere, folosind metoda straturilor de hârtie. E o activitate simplă și rapidă, nu implică multe materiale și nici nu necesită prea mult timp pentru pregătirea acestora.
Când spun toamnă, prima imagine care-mi vine în minte este cea a unui măr. Tocmai de asta le-am propus copiilor mei să confecționăm mere, folosind metoda straturilor de hârtie. E o activitate simplă și rapidă, nu implică multe materiale și nici nu necesită prea mult timp pentru pregătirea acestora.
Leu din frunze
Am făcut această activitate cu Stelian. Pentru că lui îi place foarte mult să taie hârtie, i-am propus să decupeze câteva frunze din hârtie colorată și un cap de leu. A lipit mai apoi frunzele de cap, creând astfel coama leului. I-a plăcut foarte mult această idee și a hotărât că vom păstra leuțul în colecția noastră de lucruri handmade.
Pictăm copaci cu degețelele
Cât copiii se jucau în altă cameră, eu le-am pregătit o activitate. Pe două foi mari de hârtie am desenat câte un copac fără frunze, apoi le-am propus să-i facă ei frunze cu ajutorul degețelelor și a unei bucăți de peliculă cu bule de aer. Au fost de-a dreptul încântați de propunerea mea!
Dovleci din hârtie
Folosind fâșii de hârtie de culoare portocalie și câteva frunze din hârtie verde, copiii au confecționat câte un dovleac. Pentru că dovleacul este leguma noastră preferată în timpul toamnei.
Animăluțe din castane
În această toamnă am adunat o mulțime de castane, cu care ne jucăm aproape zilnic. Pe lângă faptul că le folosim la numărătoare, mai și meșterim din ele diverse animăluțe: aricei, buburuze etc. Copiilor le place la nebunie să lipească pe castane nas, urechi, gură din plastilină și să joace cu acestea teatru de păpuși.
Omuleți din ghinde
Ghindele sunt materiale accesibile și absolut necesare în „lada cu comori” a oricărui copil. Cu ajutorul acestora putem meșteri o mulțime de alte obiecte, inclusiv omuleți. Noi asta am făcut, folosind plastilină de diverse culori.
Tablouri din ghinde
De asemenea, cu ajutorul căpăcelelor de ghindă și a lipiciului, am realizat și un tablou drăguț.
Strugure de poamă din hârtie
Stelian nu merge la grădiniță, de aceea facem lecțiile necesare acasă. La una dintre lecții am discutat despre roadele toamnei și am făcut un strugure de poamă, folosind metoda ruperii hârtiei. Mai târziu, am desenat un strugureși pentru Cecilia, pe care ea l-a decorat cu multă străduință.
Animăluțe, păsări și insecte din frunze lipite pe hârtie
Avem la dispoziție sute de imagini cu idei de animăluțe și alte figurine pe care le putem face din frunze. Noi am ales câteva frunzulițe, pe care le-am lipit pe hârtie, aranjându-le astfel încât să obținem o broască țestoasă și un puișor.
Copaci din conuri
În timpul plimbărilor noastre am adunat o mulțime de conuri, mai mari și mai mici. Cred că cel mai potrivit moment pentru a ne juca cu ele este toamna. Noi însă nu ne-am jucat, ci le-am vopsit cu acuarelă în culorile toamnei, transformându-le astfel în copaci cu frunze gata-gata să cadă.
Eu pun mare accent activitățile ce implică lucrul manual și creativitatea, de aceea sunt sigură 100000% că vom face și alte crafturi în această toamnă. Urmează, deci, partea a doua!
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să afle și alte mămici despre el și să se inspire pentru a petrece timp creativ cu copiii lor.
Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.
Cu drag, Anna, mamă de doi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu