Îmi aduc aminte cu drag de anii copilăriei. Țin minte iernile când mama pregătea adesea fasole făcăluită, căci anume cu acest fel de mâncare înlocuiam carnea în Postul Crăciunului. Și acum mâncăm des boboase, inclusiv fasole, pe care o preferăm tot făcăluită/bătută, cu mult usturoi și întinsă pe pâine.
Fasolea este bogată în fibre și substanțe nutritive, iar nutriționiștii
recomandă să consumăm 3 căni de fasole pe săptămână.
Ingrediente necesare
- Fasole fiartă
- Ceapă
- Usturoi
- Sare
- Piper negru
- Sos de roșii
Cum se prepară
- Fasolea fiartă bine se pune într-un castron și se făcăluiește cu ajutorul zdrobitorului pentru pireu, până se obține o pastă omogenă.
- Peste aceasta se zdrobesc câțiva căței de usturoi, se adaugă sare și piper dupa gust și se amestecă din nou bine.
- Pasta obșinută se pune în farfurii, iar peste ea se toarnă un sos făcut din ceapă călită și un pic de sos de roșii.
- Se mănâncă întinsă pe pâine, cu murături.
Poftă bună!
Care este rețeta ta preferată cu fasole?
Pentru a vedea și alte rețete, recomandări de jocuri, cărți, locuri de
vizitat, produse, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului, dar
și să mă urmărești pe Instagram și Pinterest.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu