luni, 27 noiembrie 2017

Vreau dinți albi și un zâmbet perfect! (P)


Zâmbetul este arma secretă a fiecărui om. Când vezi pe cineva zâmbind, oricât de trist ai fi, te umpli de energie pozitivă și... zâmbești și tu. Iar dacă ai dinții de un alb imaculat, fără vreunul lipsă,  zâmbești cu gura până la urechi, chiar și fără motiv, pentru că așa ai tu chef. 

Dinții mei au o nuanță mai gălbuie, e genetic, dar chiar și așa, întotdeauna sunt atentă la ceea ce mănânc, pentru că unele alimente înnegresc dinții sau îi pătează. Astfel, consum moderat sfeclă roșie, ciocolată, vin roșu, coacăză, citrice, sucuri carbogazoase. Cu toate acestea, nu reușesc să am dinții albi ca ai actrițelor de cinema și îmi dau seama că trebuie să recurg la o procedură de albire. 

Înainte de albirea dinților, am nevoie de un implant dentar, căci am un dinte lipsă, pe care nu l-am tratat la timp, iar atunci când am mers la dentist, nu l-a mai putut salva. Pentru că am de gând să merg la astfel de proceduri, am decis că e cazul mai întâi să mă informez și să împart cu tine ceea ce am aflat.

Ce este un implant dentar și care sunt avantajele acestuia
Implantul dentar reprezintă un dispozitiv metalic care se introduce în maxilar cu scopul de a înlocui unul sau mai mulți dinți. În primă fază se plasează implantul dentar în interiorul osului maxilar, dupa care este nevoie de o perioadă de așteptare (3-6 luni). Urmează apoi atașarea unui bont artificial. Peste bont se plasează o coroană dentară, punte dentară sau proteză mobilizabilă. Abia la această etapă putem spune că avem din nou dinți.

Pentru că eu sunt o fricoasă, primul lucru la care am atras atenția atunci când m-am informat despre implantul dentar, a fost acela că orice durere este înlăturată prin anestezie. De asemenea, am aflat că un implant pot avea o viață de 10-30 de ani, în dependență de anumiți factori.

Este necesar ca, în urma extracției dentare, să ne restaurăm dinții lipsă cât mai repede cu putință (la 3-6 luni). În caz contrar, va avea de suferit întreaga noastră sănătate bucală. Implantul dentar este recomandat persoanelor adulte, pentru această procedură fiind determinantă starea de sănătate a pacientului. 


Ce presupune albirea dinților și cui îi este recomandată
Albirea  dinților este cea mai cunoscută și folosită procedură de estetică dentară. Albirea dentară are rolul de a restabili culoarea dentară a dinților. Se apelează la această procedură atunci când periajul uzual, cel profesional sau detartajul sunt insuficiente pentru a îndepărta pigmentația dinților.

Albirea se realizează cu un gel profesional, a cărui substanță activă este peroxidul de hidrogen, care nu este periculos pentru dantură, atunci când este aplicat de către medicul stomatolog.

În timpul procedurii de albire a dinților, smalțul acestora și dentina nu sunt deteriorate. Mai mult chiar, albirea este posibil de realizat chiar dacă avem un implant dentar, însă asupra acestuia nu are nici un efect. Cel mai bine este să facem mai întâi albirea dinților, dupa care să implantăm dintele. 

Albirea nu este recomandată copiilor sub 16 ani și femeilor care alăptează.


Astfel, dupa ce am pus un implant dentar (la necesitate) și am făcut albirea dinților, putem zâmbi în orice moment, fără nici o jenă, căci zâmbetul ne face nu doar mai frumoase, dar și mai sănătoase! 

Eu am decis: mâine merg la medicul meu stomatolog pentru a pune la punct toate detaliile în privința albirii dinților și a plasării implantului dentar.

Să zâmbim, căci e gratis!

Pentru a vedea idei de jocuri și activități, recenzii de carte, rețete delicioase și idei de călătorie, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului și să mă urmărești pe Instagram și Pinterest.

Sursa fotografiilor: Pixabay

2 comentarii:

  1. Dupa sarcina, multe mame se vaita ca li s-au stricat dintii. Eu nu fac exceptie, am reparat o carie, dar mai am. Plus ca nu am apucat sa fac detartraj si/sau albire. Sper sa reusesc dupa ce nu mai alaptez. Foarte bine ai punctat in articol, multumim

    RăspundețiȘtergere