miercuri, 1 noiembrie 2017

Tati, nu mai fi indiferent! Hai la Modern Dad’s Challenges să găsim împreună cheia echilibrului copil-tehnologie!


Ai fost vreodată prezentă la un eveniment unde toate scaunele din sală să fie ocupate doar de tătici? Vei zice că nu e posibil, dar eu vreau să-ți spun că așa ceva există. Pentru a te convinge, trebuie să vezi asta chiar cu ochii tăi, pe data de 15 noiembrie, la evenimentul  Modern Dad’s Challenges

În cadrul celei de-a V-a ediții, tema abordată va fi: „Echilibrul copil-tehnologie”, iar cu informații utile și sfaturi vor veni speakerii:
  • Georgiana Rosculet, Psihoterapeut și Coordonator programe educaționale Ora de Net: “Provocările părinților în era digitală”;
  • Lucia Radu-Simota, Digital Learning Designer: “Programul digital al copilului: când, cât și cu ce efecte?”;
  • Daniel Rogoz, Fondator Kinderpedia: “Gadget-uri și aplicații utile pentru părinți și copii”.

Aceștia vor răspunde întrebărilor pe care ni le punem ca părinți, în legătură cu tehnologia în viața copiilor: Ce tip de emisiuni este în regulă să urmărească cei mici?  Cât de des și câte minute pot sta în fața ecranului?  Ce programe sunt recomandate?, Ce aplicații sau gadget-uri sunt ok?, Cum ar trebui să arate programul digital al copiilor?, etc. 

Dacă mă întrebi pe mine cum reușesc să mențin un echilibru între dorințele copilului de a privi desene animate și tehnologia modernă, trebuie să-ți spun că noi chiar nu avem nici o problemă în această privință. Dar nu înseamnă că nu au sărit și la noi scântei. Am avut perioade când copiii doreau să stea ore întregi în fața calculatorului, însă ne-a salvat medicul oftalmolog, la care am mers la un control de rutină și le-a explicat foarte frumos copiilor că, în cazul în care stau prea mult la calculator sau în fața televizorului, vor avea probleme la ochișori.  Astfel, de comun acord am hotărât că au voie să-și aleagă fiecare câte un desen animat pe care să-l privească, dupa care calculatorul este închis. La televizor au acces doar când merg în ospeție, căci nu avem televizor în casă de fix 4 ani. 

Noi suntem oarecum norocoși, însă cunosc o mulțime de familii care „luptă” cu această problemă. Ei bine, pentru aceste familii a și fost organizat evenimentul Modern Dad’sChallenges, care va avea loc la Hotel International Bucharest, cu începere de la ora 18.30.

Intrarea la eveniment este gratuită, însă locurile sunt limitate, astfel încât, dacă soțul tău vrea să fie și el prezent, trebuie să se înregistreze în prealabil AICI. Iar pentru tăticii din Republica Moldova organizatorii au pregătit o surpriză. Deci, urmărește pagina evenimentului și vei afla despre ce e vorba ;)

Evenimentul ModernDad’s Challenges este inițiat de Frunzaresc.eu și realizat și implementat cu agenția de publicitate Creative Energy Corner. Mai multe detalii despre proiect AICI.

Nu ezita să dai un like paginii deFacebook a blogului sau să mă urmărești pe Instagram, unde vin cu detalii despre/de la fiecare eveniment la care particip ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu