Majoritatea dintre noi suntem obișnuiți să mergem la magazin, să luăm
produsele de pe rafturi și să le punem în coș fără a verifica termenul de
valabilitate și componența. Avem
încredere în producători și în calitatea mărfii ce-o procurăm. Dar! Nu tot ce ajunge în frigider și pe masa
noastră de la bucătărie este sănătos.
Studiile efectuate în ultimul timp asupra calității produselor din
supermarket-uri, confirmă faptul că acestea nu sunt nici pe departe sănătoase, conținând
ingrediente dăunătoare organismului nostru. Consumul acestora provoacă boli
grave, mai ales cancer, dupa cum susține și Organizația Mondială a Sănătății.
Am făcut o listă cu cele mai periculoase 5 produse pe care le consumăm.
Dar lista e mult prea mare.
1.Produsele ce conțin glutamatul de natriu – E621.
Acest ingredient se adaugă aproape în fiecare produs. Dacă îl găsiți pe
etichetă, nu procurați, ci optați pentru
produsele naturale.
2.Caramelele ”Berberis” și marmelada.
Încă din copilărie ne plăceau la nebunie marmeladele și ”Berberisul”.
Dar pe atunci acestea nu conțineau atîția coloranți și astăzi le-am fi numit
”eco”. Dacă vreți să vă convingeți de
faptul că ”Berberisul” este dăunător, faceți următorul experiment: udați o caramelă și lăsați-o pentru un timp
pe o bucată de stofă. Rezultatul nu se va lăsa așteptat.
3.Laptele cu termen mare de valabilitate
Experții susțin că laptele pasteurizat poate fi păstrat la frigider nu
mai mult de două săptămâni. Dacă termenul de valabilitate indicat pe ambalaj
este mai mare de două săptămâni, laptele din cutie conține antibiotice și nu
trebuie consumat.
4.Carnea de pui din comerț
Cu părere de rău, în zilele noastre, pe rafturile magazinelor găsim doar
carne de pui broiler, care nici într-un caz nu se poate dezvolta fără hormoni
de creștere. Astfel, carnea acestora
devine extrem de periculoasă pentru consumatori.
5.Fulgii de porumb și pufuleții
Dulci și plăcuți la gust, pufuleții nu conțin nici pe departe zahăr, ci
îndulcitor. Deoarece fulgii de porumb se prepară la o temperatură de 140 grade Celsius,
iar la această temperatură zahărul arde, acesta este înlocuit cu E952, un
îndulcitor extrem de periculos.
Acestea fiind spuse, decideți ce vă doriți să aveți pe masă și să mâncați.
Familia mea, de exemplu, demult nu mai consumă carne de pui din
comerț, marmeladă și toate cele enumerate mai sus. Carnea de pui o înlocuim cu
carnea de pasăre de la țară, crescută de bunici. Marmeladă nu cumpărăm, ci
preferăm dulcețurile, checurile, biscuiții și torturile preparate acasă. Lapte procurăm doar pe cel cu
termen mic de valabilitate, deși nu suntem siguri nici de componența acestuia
și preferăm de asemenea, lapte adus direct de la producător, adică de la
văcuță. Pufuleți mâncăm extrem de rar, atunci când oaspeții îi aduc copiilor în
dar. La capitolul E621 mai avem încă de lucru, având în vedere că acesta se
găsește aproape în toate produsele...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu